La nit del 23 de juny és la més curta de l’any. La Revetlla de Sant Joan és coneguda com la nit del foc i les bruixes. El que és típic durant la Nit de Sant Joan és celebrar un sopar amb familiars i amics, menjar coca de Sant Joan amb fruita confitada o de pa de pessic, de recapte, de llardons, de pinyons… Per acompanyar aquesta festa que dona la benvinguda a l’estiu, el Cava per les seves característiques és un company ideal. La seva capacitat de potenciar els sabors i a la vegada de refrescar el fan un producte versàtil i sofisticat.  Un  cava de qualitat i de proximitat com el que suggereix Castell d’Or dona lloc a infinites opcions de maridatge.

Els caves que es poden trobar a Castell d’Or pot acompanyar tot l’àpat de la revetlla així com els sopars que puguin sorgir aquest estiu. El Cava és un vi escumós perfecte per netejar les papil·les gustatives entre plats i enllaçar els plats que proposem. Depenent de si optem per una amanida fresca, marisc, tapes o menjar especiat podrem escollir entre la gama de caves més o menys fresc. El Cava de Castell d’Or s’elabora seguint el “mètode tradicional”, segons el qual la creació de l’escuma té lloc dins de cadascuna de les ampolles que reposen a les caves durant el període de criança.

Per començar un sopar com el de Sant Joan, podem optar per un arròs negre amb bacallà com el que proposa el Restaurant el Petit Cup d’Alió, maridat amb un Cava Brut Nature, ideal amb plats amb un toc salat.

 

 

També podem triar per un plat estiuenc, ideal per les altes temperatures. Un gazpacho o salmorejo que podem maridar amb un Cava Castell d’Or Brut Orgànic. És fresc i afruitat, ecològic i vegà que serà ideal per acompanyar tot un àpat. El Cava Brut és un gran aliat fins i tot per aquells plats més difícils de maridar amb altres vins.

El Cava Flama d’Or Imperial Reserva amb un fi carbònic ens fa una boca espectacular en aromes fruit dels mesos de criança. Podem reservar-ho per la part final de l’àpat com a colofó final, per gaudir de la nit més curta de l’any amb bona companyia.