Omet al contingut
La Zonificació

Comtats de Barcelona

DO Cava

Castell d’Or forma part de la DO Cava que es troba immersa en una aposta per elevar els standars de qualitat, garantia i traçabilitat. En aquest sentit, s’ha apostat per una ambiciosa nova segmentació i zonificació del Cava.

L’objectiu de la zonificació és poder identificar millor els territoris específics de la Denominació d’Origen Cava i les seves característiques. La zonificació de la DO Cava s’ha establert en dos nivells, en primer lloc, una zonificació marcada per grans trets climàtics i geogràfics, fruit de la mateixa configuració pròpia de la denominació d’origen, i que porta a delimitar quatre zones diferenciades. El segon nivell de zonificació seria el de les subzones, que vénen definides per característiques climàtiques, orogràfiques, històriques o humanes específiques que les justifiquen, i que coincideixen amb regions vitivinícoles ja existents.

Finalment, un altre nivell de zonificació és el de Paratge Qualificat, que ve definit per la identificació de les parcel·les que el formen, havent de comptar amb característiques climàtiques i de cultiu pròpies que les diferenciïn del seu entorn.

Comtats de Barcelona
Territoris D.O. Cava

Riquesa d'orígens

Castell d’Or forma part de la zona de Comtats de Barcelona ubicada a Catalunya, a la part nord-est d’Espanya, acariciada pel mar Mediterrani i al voltant de la icònica i cosmopolita ciutat comtal de Barcelona. La zona Comtats de Barcelona, gràcies a la seva diversitat, es caracteritza per presentar particulars i singulars situacions d’exposicions, orientacions, altituds i efectes microclimàtics, com el règim dels vents, la humitat relativa i més o menys proximitat al mar, que li atorguen moltes possibilitats per a l’adaptació a diverses varietats i a la producció de vins d’una gran versatilitat. Tanmateix, la riquesa i particularitats que ens aporten els trets diferenciadors de les subzones determinen la nostra personalitat.

Subzona

Valls d'Anoia - Foix

Subzona

Conca del Gaià

Subzona

Serra de Prades

Subzona

Pla de Ponent

DO's

A banda de la DO Cava, Castell d’Or forma part de diferents Denominacions d’Origen que acrediten la qualitat i característiques dels seus productes. La Denominació d’Origen Protegida (DOP) és el nom que identifica un producte originari d’un lloc determinat, una regió o, excepcionalment, un país. La qualitat d’aquest producte i  les seves característiques es deuen fonamentalment a un medi geogràfic particular, amb els factors naturals i humans inherents a ell. En aquest sentit, formem part de la DO Tarragona, DO Conca de Barberà, DO Penedès i DO Catalunya.

×ATENCIÓ: Cookies no configurades en l'idioma actual. Revisa la teva configuració al plugin, gràcies!
Benvingut/da
Entra i gaudeix de l'experiència Castell d'Or