Omet al contingut
29 set. 2020

Dia Mundial del Vegetarianisme: vins i caves aptes per a vegans

Cava Brut Castell d'Or amb pastís de formatge i mermelada de Figues
Tap de Suro
29 set. 2020

Categories

29 set. 2020

Castell d’Or ja té en el seu portafoli productes certificats, i actualment ens trobem en fase d’ampliar la certificació a totes les nostres marques

Avui és el dia mundial del vegetarianisme. La Societat Vegetariana de Nord-americana va triar l’1 d’octubre per a donar a conèixer les bases d’aquesta mena d’alimentació que guanya adeptes cada any. Aquest tipus de dieta, motivada pel respecte a tots els animals, l’ecologisme i fins i tot una alimentació més saludable, té cada vegada més seguidors. En realitat, Espanya està entre els 10 països més vegetarians del món i segons un estudi de la consultora Lantern: el 10% dels ciutadans ja té una alimentació principalment vegetal. Això equival a 3,8 milions de persones, de les quals dos terços són dones. La majoria no són vegetarians estrictes sinó flexitarians, basen la seva alimentació en una dieta vegetariana, però de manera ocasional i per diverses raons, poden consumir alguns productes d’origen animal.

 

En el món dels vins aquest moviment també ha influït en la seva elaboració. Per a poder diferenciar un vi vegà i un vi tradicional hem de centrar l’atenció en una de les fases de la seva producció en la clarificació del vi, un procés al qual se sotmet el vi per a netejar-lo i eliminar impureses que puguin enterbolir-lo en el pas previ a l’embotellat.

Tradicionalment, la clarificació es duu a terme a través de productes d’origen animal: la gelatina -procedent de col·lagen del teixit connectiu animal -, la caseïna -principal proteïna de la llet-, la ictiocola de peix o l’albúmina d’ou. Actualment, hi ha una producció creixent de vins vegans és a dir amb clarificant que no té origen animal. Aquests clarificants són proteïnes que s’extreuen d’aliments com el blat, la patata o els pèsols.

En conclusió, només aquells vins que, durant el procés de clarificació, han fet servir clarificants d’origen no animal o han optat per ometre aquest procés, es poden catalogar com a vins aptes per al consum de persones veganes.

Els vins i caves de Castell d’Or són aptes per a vegans. És a dir, no s’utilitza producte animal en el procés de clarificació del producte. Tots els caves i vins de la marca Castell d’Or poden ser consumits per persones veganes. Han estat, a més reconeguts amb diferents premis. Així, el Cava Castell d’Or Brut guanyador de la medalla d’or en el Concurs Mundial de Brussel·les és un cava premium elaborat amb les varietats de Xarel·el, Macabeu i Parellada que no conté cap ingredient d’origen animal. Si pensem en un vi reconegut podem apostar pel vi negre Cossetània Reserva 2012, elaborat amb la varietat Cabernet Sauvignon, de la DO Penedès.

Castell d’Or ja té en el seu portafoli productes certificats, i actualment ens trobem en fase d’ampliar la certificació a totes les nostres marques. Avui dia 1 d’octubre, us convidem a descobrir els nostres vins i caves que són aptes per a les persones que han triat aquest tipus de dieta i filosofia de vida.

Raïm

Altres notícies

Actualitat

Actualitat

Celebrarem la Cursa de Rac1 amb Cava Castell d’Or

Castell d’Or, col labora, per primera vegada, amb la Cursa de Rac1, un emocionant esdeveniment que fomenta l’esport, la salut i el benestar entre la població. La carrera que comptarà amb un recorregut de 5 quilòmetres pel municipi de […]

Bloc

Bloc

Un risotto de tardor amb un deliciós cava reserva

La paraula “risotto” prové de “riso” que significa arròs en italià. Aquest plat típic del país veí basat en arròs amb una base cremosa s’ha popularitzat arreu del món i ha esdevingut un dels plats més versàtils i quasi […]

Club d'Or

Descomptes exclusius, acumulació de punts en les teves compres i altres avantatges.

×ATENCIÓ: Cookies no configurades en l'idioma actual. Revisa la teva configuració al plugin, gràcies!
Benvingut/da
Entra i gaudeix de l'experiència Castell d'Or