Skip to content
26 oct. 2022

Amb quin cava maridar uns panellets tradicionals?

panellets
Tap de Suro
26 oct. 2022

Categories

26 oct. 2022

Els panellets són una de les delícies de tardor, juntament amb bunyols de vent, ossos de sant, castanyes torrades… En concret, es tracta de les postres típiques per a celebrar el Dia de Tots Sants a Catalunya i també les Illes Balears o la Comunitat Valenciana. Es té constància que els pagesos al voltant del segle XVIII elaboraven aquestes postres a les seves llars amb els fruits que havien recol·lectat durant els primers mesos de tardor. Eren unes postres litúrgiques que es menjaven un cop havien estat beneïts. Tot Sants té el seu origen en una vella tradició pagana que se celebrava a tota Europa en la qual s’assimilava la fi de la collita i el bon temps amb el culte a les ànimes dels morts.

En el segle XVIII, els veïns cuinaven a les seves cases els seus propis panellets, que després portaven a l’església perquè els beneïssin. Hi ha registres que mostren que a la fi d’aquest segle, durant les festes populars barcelonines es rifaven aquests dolços al costat d’altres productes. Tal va ser l’èxit d’aquesta iniciativa, que es van començar a valorar el producte i la idea es va estendre a altres localitats A principis del segle XIX, els panellets ja es poden adquirir a les pastisseries i van esdevenir un producte molt valorat pels consumidors de l’època. S’anunciava a les portes dels establiments.

El panellet tradicional està elaborat amb tres ingredients: clares d’ou, sucre i ametlla. La clau per fer uns bons panellets està en la qualitat del producte en primer lloc. També podem optar per triturar el sucre amb una batedora perquè el massapà ens quedi més fi i tingui una textura encara més bona. Barregem el sucre, la pols d’ametlla i la ratlladura de llimona i afegim l’aigua fins a aconseguir un massapà fi; el deixem reposar diverses hores, preferiblement tot un dia. Si optem per fer-los a casa, la millor manera de totes i la més correcta és fer la massa sense patata ni moniato, simplement amb l’ametlla ratllada, el sucre i l’aigua.

Cava Castell d’Or Semi Sec

Tradicionalment, els dolços de tardor es poden maridar amb mistela, vi ranci o moscatell però també amb cava! Podem crear un moment deliciós i elegant assaborint aquesta combinació de sabors. I si hem de triar un cava, aquesta vegada us proposem descobrir el nostre Cava Castell d’Or Semi Sec, és fresc i afruitat amb un final dolç i agradable. És un escumós de gran qualitat amb una criança mínima de dotze mesos a les nostres caves. Les varietats de raïm és un cupatge de Xarel·lo, Macabeu i Parellada. Lleuger i refrescant ens recordarà la fruita madura. La lleugera dolçor d’aquest cava amb una suau acidesa intensifica el sabor dels panellets i serà una combinació perfecta. Castell d’Or ha estat reconegut en diferents premis internacionals, es tracta d’un cava prèmium que es pot adquirir a botigues especialitzades, a les agrobotigues del grup i a través de la botiga en línea.

 

Raïm

Altres notícies

Actualitat

Actualitat

Castell d’Or presenta nous formats i pàckaging

Es presenten també els estoigs que fusionen la tradició i els orígens amb l’elegància i modernitat de la seva línia   Castell d’Or presenta nous formats i pàckaging pels seus productes. En particular, el seu cava ja està disponible […]

Bloc

Bloc

Quin és el cava ideal per un brunch? T’ho descobrim!

El brunch és un concepte de procedència anglesa format a partir de dues paraules: breakfast (esmorzar) i lunch (dinar). És un àpat que es fa entre les 10:00h i les 16:00h. És un dels imprescindibles de molts països durant el cap de setmana i, […]

Club d'Or

Descomptes, acumulació de punts en les teves compres, sommelier personal i altres avantatges.

Properament

×ATENCIÓ: Cookies no configurades en l'idioma actual. Revisa la teva configuració al plugin, gràcies!
Benvingut/da
Entra i gaudeix de l'experiència Castell d'Or