Skip to content
19 ag. 2022

Les cooperatives del grup Castell d’Or inicien una verema que resisteix a la sequera

Varema Castell d'Or
Tap de Suro
19 ag. 2022

Categories

19 ag. 2022

Tots els agents implicats preveuen una molt bona qualitat del raïm malgrat s’estima una reducció d’un 20% en el volum de producció

Tarragona. 19 d’agost de 2022. Les cooperatives que formen part del grup Castell d’Or donen el tret de sortida a un dels moments més importants de l’any i inicien progressivament la verema en un estiu especialment sec pel que fa a pluges. Malgrat les condicions climatològiques poden marcar una reducció del volum de producció d’un 15% o 20% aproximadament, l’estat fitosanitari del raïm és molt bo i es preveu una qualitat excel·lent.

Totes les cooperatives de Castell d’Or, un total de 16 distribuïdes per tot el territori català, confirmen la tendència en la qual la verema s’avança uns dies respecte a anys anteriors. En concret, s’ha començat a veremar entre 7 i 8 dies abans que altres anys en alguns punts de Catalunya tal i com ja apuntava el Departament d’Acció Climàtica de la Generalitat en un comunicat.

Així, totes les cooperatives que configuren el Grup Castell d’Or estan ja en marxa i han entrat de plena fase de la recollida del fruit. Els elaboradors han començat amb varietats primerenques com Chardonnay o Macabeo. Pròximament, s’espera recollir altres varietats com Parellada.

El CEO de Castell d’Or, Jordi Amell, apunta que “aquest any ve marcat per unes temperatures molt elevades i una manca de pluges que ha provocat aquest avançament de la verema. Afortunadament, esperem una excel·lent qualitat del fruit amb una acidesa i sucre idoni per a produir bons vins i caves, d’elevada concentració i molt nets en aromes“. Amell ha afegit que “s’ha de destacar que els agricultors realitzen un sobreesforç per protegir el fruit davant qualsevol situació imprevista i portar la millor qualitat del camp al celler”.

Castell d’Or, la unió de 16 cellers cooperatius

Castell d’Or va néixer el 2006 i està format per 16 cellers de diferents zones vitivinícoles del Penedès, la Conca de Barberà, Alt Camp, Priorat, Tarragona, Montsant i Lleida. Aquests cellers, amb una història centenària, aposten per unir els seus esforços i coneixements en els processos de producció, elaboració, envasat i distribució de vins, caves i olis Premium, fins a obtenir el reconeixement i el prestigi en tot el món de les seves marques. Actualment, compten amb tres plantes elaboradores i embotelladores de cava, situades a l’Arboç, l’Espluga de Francolí i Vila-rodona.

Raïm

Altres notícies

Actualitat

Actualitat

Castell d’Or presenta nous formats i pàckaging

Es presenten també els estoigs que fusionen la tradició i els orígens amb l’elegància i modernitat de la seva línia   Castell d’Or presenta nous formats i pàckaging pels seus productes. En particular, el seu cava ja està disponible […]

Bloc

Bloc

Quin és el cava ideal per un brunch? T’ho descobrim!

El brunch és un concepte de procedència anglesa format a partir de dues paraules: breakfast (esmorzar) i lunch (dinar). És un àpat que es fa entre les 10:00h i les 16:00h. És un dels imprescindibles de molts països durant el cap de setmana i, […]

Club d'Or

Descomptes, acumulació de punts en les teves compres, sommelier personal i altres avantatges.

Properament

×ATENCIÓ: Cookies no configurades en l'idioma actual. Revisa la teva configuració al plugin, gràcies!
Benvingut/da
Entra i gaudeix de l'experiència Castell d'Or