Skip to content
12 gen. 2021

La neu cobreix les vinyes a l’Espluga de Francolí

La neu cobreix les vinyes a l'Espluga de Francolí
Tap de Suro
12 gen. 2021

Categories

12 gen. 2021

El temporal de neu ens ha deixat impressionants estampes com aquestes vinyes cobertes de neu pròximes, al Celler de l’Espluga de Francolí (Conca de Barberà). A continuació, compartim algunes de les imatges de les vinyes properes al celler que forma part dels 13 cellers que configuren Castell d’Or. La neu ens ha deixat imatges úniques com les vinyes nevades per tota la Comarca de la Conca de Barberà.

 

Vinyes Castell d'Or

Les vinyes nevades al gener de 2021 degut al temporal Filomena a la Conca de Barberà.

 

La neu, positiva per a la vinya

La neu, lluny de fer malbé els ceps, és un element positiu donat que afavoreix una hidratació més progressiva de la planta i suposa un increment notable de les reserves hídriques amb les quals comptaran les vinyes. També ajuda a netejar els fongs o insectes perjudicials pel seu cicle natural. A més, afavoreix la cicatrització de possibles ‘ferides’ originades durant la poda, evitant que els virus puguin penetrar en el cep per cèl·lules que queden exposades.

A Vila-rodona (Alt Camp) les vinyes únicament van quedar enfarinades de neu, però també van deixar una estampa inusual en l’època en què les plantes es troben en un estat de letargia o repòs vegetatiu o hivernal.

 

Imatge vinya Vila-rodona amb neu

Imatge de les vinyes de la Cooperativa de Vila-rodona amb lleugera capa de neu.

 

 

Les vinyes que ara es troben en aquest estat passiu donaran els fruits per elaborar el cava i el vi que Castell d’Or porta a les taules dels consumidors. Es pot comprar cava online i vi a la botina online i a les botigues especialitzades.

Raïm

Altres notícies

Actualitat

Actualitat

Castell d’Or, presentarà diverses novetats a la Barcelona Wine Week 2023

El grup incia la promoció de la seva marca i productes en fires especialitzades de tot el món durant 2023   Vila-rodona, 18 gener de 2023_Castell d’Or tornarà a ser present a la Barcelona Wine Week que tindrà lloc del 6 al […]

Bloc

Bloc

Quant dura una ampolla de cava sense obrir? Tot el que has de saber

Després de les festes de Nadal, pot succeir que quedin sense obrir algunes ampolles de cava. És llavors quan poden sorgir dues preguntes: Quant temps dura aquest producte en bon estat? i quina és la millor manera de conservar l’ampolla […]

Club d'Or

Descomptes, acumulació de punts en les teves compres, sommelier personal i altres avantatges.

Properament

×ATENCIÓ: Cookies no configurades en l'idioma actual. Revisa la teva configuració al plugin, gràcies!
Benvingut/da
Entra i gaudeix de l'experiència Castell d'Or