El temporal de neu ens ha deixat impressionants estampes com aquestes vinyes cobertes de neu pròximes, al Celler de l’Espluga de Francolí (Conca de Barberà). A continuació, compartim algunes de les imatges de les vinyes properes al celler que forma part dels 13 cellers que configuren Castell d’Or. La neu ens ha deixat imatges úniques com les vinyes nevades per tota la Comarca de la Conca de Barberà.

 

Vinyes Castell d'Or

Les vinyes nevades al gener de 2021 degut al temporal Filomena a la Conca de Barberà.

 

La neu, positiva per a la vinya

La neu, lluny de fer malbé els ceps, és un element positiu donat que afavoreix una hidratació més progressiva de la planta i suposa un increment notable de les reserves hídriques amb les quals comptaran les vinyes. També ajuda a netejar els fongs o insectes perjudicials pel seu cicle natural. A més, afavoreix la cicatrització de possibles ‘ferides’ originades durant la poda, evitant que els virus puguin penetrar en el cep per cèl·lules que queden exposades.

A Vila-rodona (Alt Camp) les vinyes únicament van quedar enfarinades de neu, però també van deixar una estampa inusual en l’època en què les plantes es troben en un estat de letargia o repòs vegetatiu o hivernal.

 

Imatge vinya Vila-rodona amb neu

Imatge de les vinyes de la Cooperativa de Vila-rodona amb lleugera capa de neu.

 

 

Les vinyes que ara es troben en aquest estat passiu donaran els fruits per elaborar el cava i el vi que Castell d’Or porta a les taules dels consumidors. Es pot comprar cava online i vi a la botina online i a les botigues especialitzades.