FCAC i DACC celebren 20 anys de foment de la competitivitat del cooperativisme agrari
Vila-rodona, 2 de març de 2023_La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) i el Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural (DACC) van commemorar el passat dijous 2 de març a la Seu Vella de Lleida, el 20è aniversari del Pla de Millora de la Competitivitat del sector. L’acte, va estar presidit per la consellera d’Acció Climàtica, Teresa Jordà, responsables del DACC i la FCAC i més de 200 representants de cooperatives d’arreu de Catalunya.
En el decurs de l’acte es va fer un reconeixement, en representació de tot el sector, a 20 models significatius que es corresponen amb empreses cooperatives que han impulsat processos d’intercooperació rellevants en les darreres dues dècades. Entre aquests models, també va destacar el grup Castell d’Or com a exemple de col·laboració i intercooperació. En representació de Castell d’Or, Jaume Bosch, (President de la Cooperativa de l’Agrícola de la Conca) va ser l’encarregat de recollir el diploma corresponent lliurat per la Conselleria com a reconeixment del model desenvolupat pel grup.
Des de l’organització, van destacar la importància dels processos d’intercooperació per a una major competitivitat en els últims 20 anys a partir del treball conjunt entre l’Administració i la FCAC. Això s’ha concretat en desenes de processos d’intercooperació de les cooperatives impulsats per la FCAC. L’estratègia aplicada ha permès incrementar un 54,2% -de 5,9 a 9,1 M€- la facturació mitjana per cooperativa en el conjunt de Catalunya segons les dades presentades. Alhora, la facturació global del sector ha evolucionat de 1.491 a 1.739 milions d’euros en aquestes dues dècades, un 16,6% superior. Castell d’Or és una de les cooperatives agràries que s’han acollit al Pla i han pogut optimitzar recursos gràcies a aquest procés.
Castell d’Or, la unió de 16 cellers
Castell d’Or neix el 2006 de la unió de diferents cellers de diferents zones vitivinícoles del Penedès, la Conca de Barberà, Priorat, Tarragona, Montsant i Costers del Segre. A hores d’ara, són un total de 16 els cellers que formen part d’un dels grups més representatius de Catalunya. Aposten per unir els seus esforços i coneixements en els processos de producció, elaboració, envasat i distribució de vins, cava i olis elevant l’estàndard de qualitat dels seus productes fins a obtenir el reconeixement i el prestigi en tot el món de les seves marques.