Skip to content
26 abr. 2022

Castell d’Or i CEOLPE signen un conveni de col·laboració per reforçar la seva posició en el mercat

CONVENI-CASTELL-DOR-CEOLPE2-1
26 abr. 2022

Categories

26 abr. 2022

Un dels aspectes claus serà implantar de manera conjunta més accions orientades a la sostenibilitat i el medi ambient

Vila-rodona, 26 d’Abril de 2022.- El grup Castell d’Or acaba de signar un acord de col·laboració amb la cooperativa agrària CEOLPE amb l’objectiu de complementar-se i reforçar la posició estratègica d’ambdues entitats en el mercat. El president de Castell d’Or, Adrià Rabadà i  el president de CEOLPE, Pere Albà, han signat recentment l’acord a les instal·lacions del grup vitivinícola. Aquesta col·laboració, que busca instaurar estratègies comunes, esdevé de gran transcendència pel territori donat que l’objectiu final és beneficiar directament als socis productors que formen part de les cooperatives que configuren Castell d’Or i CEOLPE.

Les dues firmes establiran estratègies conjuntes per tal de promoure una valoració econòmica més justa de la producció de l’oli d’oliva assegurant que repercuteixi de manera directa als agricultors socis. Castell d’Or i CEOLPE buscaran racionalitzar els costos i optimitzar els recursos així com augmentar la productivitat i la innovació.

El president de Castell d’Or, Adrià Rabadà, ha explicat que “estem molt satisfets d’aquest acord perquè neix de la voluntat comú de col·laborar i fer-ho en benefici dels nostres socis”, i ha destacat que “CEOLPE és una entitat de referència amb molts punts en comú amb Castell d’Or com és la seva visió cooperativista i el prestigi de la qualitat del seu producte”. En aquest sentit, Rabadà ha remarcat que “buscarem que aquesta cooperació es tradueixi en una millor posició competitiva i un increment de la sostenibilitat en tot el procés productiu”.

Per la seva part, el president de CEOLPE, Pere Albà ha destacat que “Castell d’Or té una gran xarxa de distribució de productes vitivinícoles de màxima qualitat en la que pot encaixar perfectament l’oli d’oliva verge extra produït a CEOLPE,  l’oli i el cava son dos productes de la terra, amb una forta tradició al nostre territori en la que han treballat tots els nostres avantpassats i nosaltres hi hem de seguir treballant per aconseguir la màxima qualitat”.

Aquest conveni respon també a la cooperació entre les dues entitats per a poder evolucionar i adaptar-se a les necessitats dels consumidors, que cada dia són més exigents en quant a qualitat, responsabilitat social, empresarial i mediambiental.

Polítiques de sostenibilitat

De fet, un dels aspectes més destacats d’aquest acord és implantar de manera conjunta més accions encaminades a promoure una economia sostenible amb la finalitat de fer possible una major eficiència energètica. Les entitats aposten per fer un ús més eficient i racional dels recursos, implantant en les seves polítiques empresarials els principis de la economia circular i biosostenible, com ara, reduir el malbaratament de recursos, identificant i creant noves oportunitats de creixement econòmic, impulsant la innovació i la competitivitat, i implantant mesures que contribueixen a la lluita contra al canvi climàtic i la limitació dels impactes mediambientals derivats de la producció. Aquest acord tindrà una durada de cinc anys amb la possibilitat de pròrroga posteriorment.

CEOLPE, la cooperativa de l’oli des de 1988

CEOLPE, SCCL, és una cooperativa agrària de segon grau que té per objecte, d’entre altres, la recepció de les olives dels seus socis i la seva posterior transformació mitjançant la utilització de la més moderna tecnologia; comercialitzar l’oli obtingut i fomentar la concentració de l’oferta i la posada en el mercat; així mateix, reduir costos de producció i valoritzar preus. Ceolpe, com a cooperativa de segon grau, té per objecte la intercooperació i la integració econòmica i/o empresarial dels seus membres. La seva base social està íntegrament formada per cooperatives agràries de primer grau. CEOLPE, SCCL, és una cooperativa de segon grau que neix a l’any 1988 com a CENTRE OLEÍCOLA DEL PENEDÈS, SCCL (CEOLPE). Actualment CEOLPE moltura les olives de més de 70 pobles agrupats en 14 cooperatives de primer grau aconseguint la unió de diferents comarques que són Alt i Baix Penedès, Garraf, Alt Camp, Tarragonès i Conca de Barberà. En el procés d’elaboració d’oli d’oliva de qualitat, actualment poder arribar a tractar un volum total d’ uns 4.500.000 de quilos d’olives amb una producció de uns 750.000 litres d’oli.

Castell d’Or, la unió de 16 cellers

Castell d’Or és l’herència de les primeres cooperatives fundades a finals del s. XIX i principis del s. XX . En l’actualitat, som un total de 16 cooperatives, que representen a més de 2.200 famílies pageses que treballen amb amor i respecte a la natura. Des de 2005, a Castell d’Or, seleccionem les millors vinyes i comptem amb modernes instal·lacions per crear un producte exclusiu, amb personalitat i de categoria Premium.

Castell d’Or s’ubica a la zona de Comtats de Barcelona, una zona amb paisatges diversos, principalment caracteritzats per belles valls o depressions entre serres no gaire elevades. Amb una llarga tradició com a regió vitivinícola que es remunta a més de 2.000 anys, el raïm del Cava Castell d’Or procedeix de parcel·les que gaudeixen de diversitat de microclimes, a conseqüència de la proximitat a la costa i l’altitud d’algunes vinyes – fins a 750 m sobre el nivell de la mar donen lloc a un cava amb personalitat única. A més la gran extensió de terra que treballen els nostres agricultors, permet una selecció exclusiva dels millors raïms de cada subzona.

Altres notícies

Blog

Blog

Castell d’Or en el Dia Internacional de les Cooperatives

Avui dia 2 de juliol, les cooperatives d’arreu del món celebren l’edició número 100 del Dia Internacional de les Cooperatives. L’eslògan triat ha estat “Les cooperatives construeixen un món millor”. El cooperativisme és un model econòmic que es basa, […]

Actualitat

Actualitat

Les cooperatives del grup Castell d’Or inicien una verema que resisteix a la sequera

Tots els agents implicats preveuen una molt bona qualitat del raïm malgrat s’estima una reducció d’un 20% en el volum de producció Tarragona. 19 d’agost de 2022.– Les cooperatives que formen part del grup Castell d’Or donen el tret […]

Club d'Or

Descomptes, acumulació de punts en les teves compres, sommelier personal i altres avantatges.

Properament

Benvingut/da
Entra i gaudeix de l'experiència Castell d'Or