Skip to content
4 jul. 2022

Castell d’Or en el Dia Internacional de les Cooperatives

2 de juliol Dia Internacional de les Cooperatives
Tap de Suro
4 jul. 2022

Categories

4 jul. 2022

Avui dia 2 de juliol, les cooperatives d’arreu del món celebren l’edició número 100 del Dia Internacional de les Cooperatives. L’eslògan triat ha estat Les cooperatives construeixen un món millor”. El cooperativisme és un model econòmic que es basa, entre d’altres aspectes, en el repartiment més jut de la riquesa segons estableix l’Organització de les Nacions Unides. Aquesta organització  que busca ser democràtica desenvolupa la seva activitat en diferents sectors econòmics i basen el seu procés productiu en pilars com la justícia social i l’ètica.

Des de 1923, es celebra el Dia de les cooperatives  però no va ser fins a 1995, l’any del centenari de la ACI, quan l’Assemblea General de les Nacions Unides ho va proclamar oficialment com el Dia Internacional. Es va establir la seva celebració, de manera anual, el primer dissabte de juliol. L’objectiu és donar a conèixer les cooperatives i promoure els ideals del moviment, com la solidaritat internacional, l’eficiència econòmica, la igualtat o la pau mundial.

És aquest el model sobre el qual es desenvolupa Castell d’Or, un grup format per un total de 16 cooperatives del món vitivinícola del territori català, cooperatives que en molts casos compten amb més de 100 anys d’història i tradició. Així, per exemple, la Cooperativa la Granada, fa tan sols uns dies, celebrava el seu centenari. Aquesta és una mostra de la responsabilitat i el llegat que implica treballar amb un model nascut fa moltes generacions enrere.

Castell d’Or forma part de la a Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC), organisme que vetlla per l’impacte social, la protecció del medi ambient, el territori, la cooperació o la solidaritat. Castell d’Or s’identifica plenament amb la filosofia cooperativista donat que busca protegir i posar en valor la figura de l’agricultor.

El grup té el ferm compromís de vetllar per les persones que formen part del procés d’elaboració del vi, del territori i de la cultura agrícola. Vol donar suport a un sector bàsic per a comarques com Barcelona, Penedès, Alt Camp o la Conca de Barberà, entre d’altres, i que l’agricultura sigui una professió de futur que contempli un relleu generacional.

Raïm

Altres notícies

Actualitat

Actualitat

Castell d’Or presenta nous formats i pàckaging

Es presenten també els estoigs que fusionen la tradició i els orígens amb l’elegància i modernitat de la seva línia   Castell d’Or presenta nous formats i pàckaging pels seus productes. En particular, el seu cava ja està disponible […]

Bloc

Bloc

Quin és el cava ideal per un brunch? T’ho descobrim!

El brunch és un concepte de procedència anglesa format a partir de dues paraules: breakfast (esmorzar) i lunch (dinar). És un àpat que es fa entre les 10:00h i les 16:00h. És un dels imprescindibles de molts països durant el cap de setmana i, […]

Club d'Or

Descomptes, acumulació de punts en les teves compres, sommelier personal i altres avantatges.

Properament

×ATENCIÓ: Cookies no configurades en l'idioma actual. Revisa la teva configuració al plugin, gràcies!
Benvingut/da
Entra i gaudeix de l'experiència Castell d'Or