Skip to content
20 abr. 2022

Castell d’Or avança cap a la sostenibilitat amb una nova planta fotovoltaica de 670 m2

Planta fotovoltaica Castell d’Or
Tap de Suro
20 abr. 2022

Categories

20 abr. 2022

La firma obtindrà el 40% de l’energia que necessita per la seva activitat gràcies als 335 panells solars instal·lats

Vila-rodona, 20 d’abril de 2022. –  Castell d’Or dona un pas endavant en un dels seus objectius estratègics de sostenibilitat: la reducció de la petjada de carboni en la producció dels seus vins i caves. La firma instal·la una planta fotovoltaica de 335 panells solars de 545W de potència cadascun a la seva seu central ubicada a Vila-rodona (Alt Camp). Aquests panells solars distribuïts en 670 m2 del sostre de la planta generen el 40% del total d’energia que Castell d’Or requereix per portar a terme la seva activitat, en total 264.080 kWh diaris. Aquest projecte evitarà una emissió anual de 108 tones de CO2 a l’any a l’atmosfera.

Planta fotovoltaica Castell d'Or a Vila-rodona

Planta fotovoltaica Castell d’Or a Vila-rodona

L’obra ha estat realitzada per l’empresa catalana i especialitzada en energia solar per l’autoconsum Becquel, la qual s’ha encarregat de tot el procés, des de l’elaboració del projecte adaptat a les necessitats de l’empresa fins a la posada en funcionament de la planta fotovoltaica. L’electricitat que produeixen els panells solars és completament lliure d’emissions, fet que la fan una energia neta i renovable.

El CEO de Castell d’Or, Jordi Amell, apunta que “els nostres vins i caves són el fruit de la terra i volem tenir cura  dels recursos naturals dels quals viuen moltes famílies d’agricultors i que permeten crear productes de primera qualitat”, i afegeix que “per aquest motiu, la nostra direcció apunta indubtablement a assolir la màxima sostenibilitat en el nostre sistema productiu per tal de contribuir a la lluita contra el canvi climàtic.

Planta Fotovoltaica Castell d'Or

Per la seva part, el CEO de Becquel, Jordi Garcia Caberol explica que “poder realitzar instal·lacions de panells solars per l’autoconsum amb una empresa com Castell d’Or és anar de la mà per intentar evitar el canvi climàtic”, i afegeix que “el fet que Castell d’Or sigui propietària d’una gran part de la seva energia i redueixi al màxim les seves emissions és el que més ens satisfà donat és el nostre objectiu principal.

Castell d’Or, la unió de 16 cellers

Castell d’Or és l’herència de les primeres cooperatives fundades a finals del s. XIX i principis del s. XX . En l’actualitat, som un total de 16 cooperatives, que representen a més de 2.200 famílies pageses que treballen amb amor i respecte a la natura. Des de 2005, a Castell d’Or, seleccionem les millors vinyes i comptem amb modernes instal·lacions per crear un producte exclusiu, amb personalitat i de categoria Premium.

El Cava Castell d’Or s’ubica a la zona de Comtats de Barcelona, una zona amb paisatges diversos, principalment caracteritzats per belles valls o depressions entre serres no gaire elevades. Amb una llarga tradició com a regió vitivinícola que es remunta a més de 2.000 anys, el raïm del Cava Castell d’Or procedeix de parcel·les que gaudeixen de diversitat de microclimes, a conseqüència de la proximitat a la costa i l’altitud d’algunes vinyes – fins a 750 m sobre el nivell de la mar donen lloc a un cava amb personalitat única. A més la gran extensió de terra que treballen els nostres agricultors, permet una selecció exclusiva dels millors raïms de cada subzona.

Raïm

Altres notícies

Actualitat

Actualitat

Castell d’Or, presentarà diverses novetats a la Barcelona Wine Week 2023

El grup incia la promoció de la seva marca i productes en fires especialitzades de tot el món durant 2023   Vila-rodona, 18 gener de 2023_Castell d’Or tornarà a ser present a la Barcelona Wine Week que tindrà lloc del 6 al […]

Bloc

Bloc

Quant dura una ampolla de cava sense obrir? Tot el que has de saber

Després de les festes de Nadal, pot succeir que quedin sense obrir algunes ampolles de cava. És llavors quan poden sorgir dues preguntes: Quant temps dura aquest producte en bon estat? i quina és la millor manera de conservar l’ampolla […]

Club d'Or

Descomptes, acumulació de punts en les teves compres, sommelier personal i altres avantatges.

Properament

×ATENCIÓ: Cookies no configurades en l'idioma actual. Revisa la teva configuració al plugin, gràcies!
Benvingut/da
Entra i gaudeix de l'experiència Castell d'Or