Skip to content
8 oct. 2020

“Vull agrair l’esforu00e7 dels socis de les cooperatives en aquesta verema tan complicada”

Cooperativa Castell d'Or
Tap de Suro
8 oct. 2020

Categories

8 oct. 2020

Entrevistem a Adrià Rabadà,  President de Castell d’Or i del Celler Cooperatiu de Vila-rodona sobre una verema que quedarà marcada per ser complicada i atípica. També ens apropa els reptes de futur del Grup que tot just acaba de traslladar-se al municipi de Vila-rodona. 

Adrià Rabadà, president de Castell dOr

Quina valoració fa d’aquesta verema?

 Cada verema és diferent però tan especial com aquesta no l’havíem viscut. Ha estat especial per dos motius: la Covid-19 que ha afectat als cellers i el treball a la vinya. Als cellers, hem hagut d’establir protocols i modificar una mica la nostra manera de treballar. També ha afectat les vendes com a sector. Per altra banda, a les vinyes el fong del Míldiu que ha atacat les plantes, ha estat un cicle de cultiu molt complicat per tirar-lo endavant, ho hem lluitat tant com hem pogut. Gràcies a tenir una professionalització i mitjançant la mecanització i modernització de la verema ho hem pogut lluitar al màxim. Igualment, els agricultors sí que ho han patit, especialment els que fan producció ecològica, un 35% dels nostres associats. Aquests fets han donat com a resultat, una verema més disminuïda. Tot i així, la qualitat del producte ha estat molt bona. La part positiva és que si el Míldiu afecta una part, aquesta s’asseca però la resta de raïm no afectat continua el seu procés amb normalitat. Les graduacions han estat molt correctes, amb bones acideses, els rendiments òptims i un bon nivell sanitari.

 Què destacaria de la manera d’afrontar la situació dels pagesos que formen part de la cooperativa?

Ha estat i està essent difícil, aquests mesos han estat una muntanya d’emocions, la part positiva que tenim els agricultors és que són durs… tenim aquesta passió, un amor de veritat per la terra. El patiment ve perquè ens estimem les plantes i veure-les en aquesta situació ens trenca el cor. Un cop has fet tot el que pots, veus que un fong pot més que tu i això no és fàcil d’encaixar i la conseqüència econòmica que se’n deriva tampoc. També cal destacar que Castell d’Or el formem 13 cellers cooperatius i l’afectació no ha estat igual en tots. Però, posarem tot l’esforç per fer que l’any que ve sigui millor. Nosaltres no abaixarem els braços i des de la Cooperativa, Cevipe i Castell d’Or es farà com sempre el màxim per aconseguir els millors preus de liquidació possibles i establir mesures per acompanyar i ajudar en els moments difícils.

 Com han funcionat les mesures de seguretat i prevenció davant la Covid-19?

Hem estat molt estrictes. Sobretot en l’època de verema. Vull agrair l’esforç dels socis de les cooperatives perquè tothom s’ha comportat i han mantingut el protocol perquè tot funciones de manera correcta. És pesat treballar vuit hores al celler amb la mascareta però ho han fet. També la desinfecció i altres mesures de prevenció, no hi ha hagut cap problema. No hem tingut cap ensurt i tot ha anat bé. Ha ajudat el fet de tenir una gran part de la verema mecanitzada i que no hi hagués tant de contacte entre persones a l’hora de veremar.

Quina previsió hi ha de cara al segon semestre de 2020?

 Creiem que es percep certa recuperació i volem ser positius. Dintre de l’afectació de la Covid que ha sigut important som optimistes però no aliens als problemes que ha tingut tot el sector però esperem que l’afectació sigui la mínima possible. El nostre mercat està enfocat en un 90% a l’exterior i això fa que en molts països l’afectació no ha estat tan notable. La diversificació dels nostres mercats ens ha ajudat perquè hi ha països on l’afectació ha estat més minsa i el consum s’ha ressentit menys.

 Quins objectius estratègics es planteja Castell d’Or per l’any 2021?

 Consolidar el creixement exponencial que tenim, obrir nou mercat nacional i també impulsar la planta de Vila-rodona amb les noves instal·lacions però també amb nous reptes per a la de l’Espluga i la de l’Arboç. També renovar la imatge de Castell d’Or i posar-la en coneixement de restauradors i canals. Com a estratègia continuarà sent la qualitat, la proximitat i la nostra vessant social. Som una empresa que porta directament el fruit de les vinyes dels seus socis i a la taula dels consumidors, després d’uns acurats processos d´elaboració tant al celler com a la cava. Tenim la capacitat de seleccionar el millor producte. Dels 60 milions de quilograms de raïm que recollim, Castell d’Or escull els millors mostos i vins per a l’elaboració dels seus vins i caves, i els nostres clients sempre ho han destacat. L’aposta de la nostra empresa és indiscutible per la qualitat.

Castell d’Or va rebre vuit medalles al Concurs Mundial de Brussel·les, què suposa un reconeixement d’aquest nivell pel grup?

És un orgull, és el reflex de l’esforç i fer valdre tota la feina que hi ha darrere de cada ampolla. És mèrit de tots, dels viticultors, els enòlegs, el personal del celler, de les plantes embotelladores i també de tot el personal d’oficines.

 Què suposa l’arribada de Castell d’Or a Vila-rodona?

És un moment molt esperat i important, ens permetrà sumar esforços i sinergies amb la principal planta productora del grup, Vila-rodona. Podrem unificar processos de producció i millorar alguns aspectes organitzatius, també millorar molts aspectes productius i econòmics. El nou edifici d’oficines també ens aportarà una imatge, capacitat de treball i d’atendre als clients totalment diferents i adient a l’empresa que ens hem convertit amb els creixements constants que portem des de la nostra creació. També esperem aportar valor al territori, la majoria de gent que hi treballa és gent del poble. Hem pogut incorporar una vintena de persones en els darrers mesos i som motor d’ocupació en un entorn rural i és una altra cosa de la qual podem estar-ne orgullosos.

Cristina Garcia

Raïm

Altres notícies

Actualitat

Actualitat

Castell d’Or, presentarà diverses novetats a la Barcelona Wine Week 2023

El grup incia la promoció de la seva marca i productes en fires especialitzades de tot el món durant 2023   Vila-rodona, 18 gener de 2023_Castell d’Or tornarà a ser present a la Barcelona Wine Week que tindrà lloc del 6 al […]

Bloc

Bloc

Quant dura una ampolla de cava sense obrir? Tot el que has de saber

Després de les festes de Nadal, pot succeir que quedin sense obrir algunes ampolles de cava. És llavors quan poden sorgir dues preguntes: Quant temps dura aquest producte en bon estat? i quina és la millor manera de conservar l’ampolla […]

Club d'Or

Descomptes, acumulació de punts en les teves compres, sommelier personal i altres avantatges.

Properament

×ATENCIÓ: Cookies no configurades en l'idioma actual. Revisa la teva configuració al plugin, gràcies!
Benvingut/da
Entra i gaudeix de l'experiència Castell d'Or