El cava també és un magnífic element per crear còctels frescs, aromàtics i sofisticats que degustar #afterworks o durant el cap de setmana!

Un còctel és una preparació a base de la combinació de diferents ingredients, que conté, bàsicament, un o més tipus de begudes alcohòliques. Tradicionalment, s’ha vinculat a begudes com el rom, la ginebra o el whisky, juntament amb altres ingredients com a sucs, fruites, llets o espècies…  però el Champagne també és el protagonista de molts dels còctels més emblemàtics que hi ha. I el cava també és un magnífic element per crear còctels frescs, aromàtics i sofisticats que degustar #afterworks o durant el cap de setmana!

El French 75 és un clàssic dels còctels amb cava, originàriament amb Champany i perfectament adaptable al Cava, té diverses històries associades. Una d’aquestes històries és la que el situa en un context bèl·lic: els esquadrons aeris de la primera guerra mundial, formats per francesos i americans lluitaven junts; els pilots francesos després d’una excursió reeixida solien brindar amb xampany, però als pilots americans, habituats a begudes de més graduació, els hi semblava massa suau, així que van començar a afegir gin a les seves copes per a aconseguir la beguda que els agradés més. Aquesta combinació es va popularitzar i va anar a Harry MacElhone, en el American Bar de París en 1925, qui li va afegir suc de llimona, li va donar nom i va formular la primera recepta coneguda que es va popularitzar ràpidament.

La  combinació pot ha anar variant algun ingredient però el que és segur és que la ginebra, la llima i el cava han de ser-hi sí o sí. Us proposem fer servir:

Afegim els tres primers ingredients a la coctelera i agitem, amb alegria, amb gel per uns 15 segons. Tria una copa de vi amb una ampla cambra olfactòria per tal de permetre’t gaudir de la combinació aromàtica. Afegim el Cava Brut Orgànic, premiat com el millor cava escumós en la darrera edició dels premis Vinari de Catalunya. Un cava que aportarà tocs de frescor i aromes de fruita.  Podem decorar amb la pell de la llimona i amb una cirera Marashino.