Skip to content
29 gen. 2021

Les tasques de poda a la vinya amb Xavier Padró

Poda_vinya_Castell-dOr-e1611909240810
29 gen. 2021

Categories

29 gen. 2021

La finca del Xavier Padró està a tocar del Monestir de Santa Maria de Santes Creus, una de les joies de l’art medieval català. Ben a prop, trobem una finca amb vinyes emparrades. No és una terreny pla i obert, sinó que podem veure diferents alçades, integrades al bosc. D’aquesta tipografia de paisatge, se’n diu terrasses i té la dificultat afegida d’accés però, per contra, és una terra molt fèrtil i excepcional, a pocs metres del Riu Gaià. En aquests terrenys, no hi havia vinya, sinó camps d’avellaners que havien estat abandonats. Fa cinc anys, el Xavier i el seu germà van decidir plantar vinyes de la varietat Macabeu.  Han incorporat també el sistema de regadiu i no han necessitat ni llaurar la terra perquè és molt rica en nutrients.

Castell d'Or

El Xavier, cooperativista del Celler de Vila-rodona, està immers ara a les tasques de poda. Arquitecte de professió, apassionat del camp i del tracte respectuós a la vida natural, combina les dues professions amb molt d’esforç. Es nota a l’instant que a més d’estimar la vinya, estima poder conviure amb la natura, fusionar-se amb ella i treballar al seu ritme. Tota la seva producció és ecològica. Només arribar, ja ha vist un faisà ben camuflat. Cal tenir la vista ben entrenada per veure els animals en simbiosi perfecta amb el seu entorn. També el visiten senglars, cabirols, i guineus. I quan es pon el sol, els ànecs que tornen volant per sobre del riu. Treballa amb ecològic en una finca on  no hi havia hagut prèviament vinya però ells l’estan fent créixer amb dedicació i paciència.

Castell d'Or Brut Orgànic

La poda és una part important del cicle de la vinya, permet reduir la part negativa del cep i limitar el seu creixement natural, facilitant el cicle vegetatiu de la planta. Com a conseqüència, es millora la qualitat del raïm i el seu rendiment quan arribi el moment de la verema. La poda també permet donar la forma convenient quan és jove i en els posteriors anys, mantenir-la per tal d’afavorir un creixement correcte del cultiu.

El Xavier ha fet una gran tasca de poda, però  encara queden ceps amb redoltes. Són llargues i potents, senyal de que la seva vinya creix amb força. L’any passat van collir uns 3.000 kg i l’anterior uns 6.000. Efectivament el 2020, alguns dels seus ceps es van veure afectats pel Míldiu i per això, espera que el 2021 porti una collita molt més pròspera. “Emprendre és dur però la satisfacció quan veus els fruits és molt gran”, explica.

I d’aquest esforç i amor per la terra sorgeixen els caves Premium que posteriorment, comercialitza Castell d’Or, com per exemple el Cava Castell d’Or Orgànic, completament ecològic i que ha estat reconegut amb la medalla d’Or als Premis Vinari 2020. Aquest cava és pot adquirir a través de les botigues especialitzades i la botiga online.

Altres notícies

Actualitat

Actualitat

El Grup Castell d’Or llença el seu nou escumós sense alcohol

L’Sparkling Castell d’Or 0,0% és un producte viu i afruitat, molt refrescant i amb suggerents aromes tropicals i cítrics, apte per a vegans   Vila-rodona, 7 de juliol de 2022_ Castell d’Or aposta per continuar innovant i donar resposta […]

Actualitat

Actualitat

Les cooperatives del grup Castell d’Or inicien una verema que resisteix a la sequera

Tots els agents implicats preveuen una molt bona qualitat del raïm malgrat s’estima una reducció d’un 20% en el volum de producció Tarragona. 19 d’agost de 2022.– Les cooperatives que formen part del grup Castell d’Or donen el tret […]

Club d'Or

Descomptes, acumulació de punts en les teves compres, sommelier personal i altres avantatges.

Properament

Benvingut/da
Entra i gaudeix de l'experiència Castell d'Or