Skip to content
4 des. 2020

La poda de la vinya, al costat de la Isabel Quer

La poda de la vinya, al costat de la Isabel Quer
Tap de Suro
4 des. 2020

Categories

4 des. 2020

La Isabel Quer s’hi ha dedicat al camp des dels 18 anys i porta més de 20 revivint el cicle natural d’aquestes plantes. “Aquí vius en contacte diari amb la natura i per això, l’entenem i l’estimem”

Autora: Cristina Garcia

Isabel Quer porta tota la vida dedicada al camp. S’hi posa ben d’hora, tot just quan surt el sol, i ho fa amb el seu pare. Afable, amb un somriure als llavis, el fred del mes de desembre a Vila-rodona, a l’Alt Camp, no li treu l’energia. Estima el que fa i se li nota. Són més de quatre generacions familiars dedicades a la vinya i treballant la terra. El seu besavi, Salvador, va ser un dels fundadors de la cooperativa de Vila-rodona, i l’avi Anselm també va dedicar tota la vida a l’agricultura. Ho porta a la sang.

El seu pare, Salvador, és qui li ha fet arribar el llegat d’un ofici que ha sigut capaç d’adaptar-se als temps actuals malgrat les dificultats que han anat sorgint en el camí. Avui, la Isabel i el seu pare fan aquesta tasca amb podadores elèctriques que agilitzen aquesta operació que prepara la vinya per a què torni a brotar amb força, a l’inici de la primavera.

Poda Castell d'Or

La Isabel i el Salvador treballen colze a colze, i dediquen més de vuit hores diàries. Ferms i àgils, diuen que són persones de poques paraules, però les seves mans són les que parlen de tot el seu coneixement sobre com tenir cura de cada cep. Amb la poda adequada de cada varietat, es limita el creixement natural del cep i, com a conseqüència, es millora la qualitat del raïm i també el seu rendiment.

Ara podaran les vinyes de la varietat primerenca de Chardonnay, que donarà lloc als vins que comercialitzarà després Castell d’Or per tot el món. El raïm que naixerà d’aquests ceps és menut i el gra és petit i esfèric. Aquesta és una de les varietats perfectes per fer caves amb criança, per la seva bona sintonia amb les botes de roure. El fruit dels ceps que avui poda la Isabel, donarà lloc a vins o caves amb notes florals i vegetals que si han tingut criança, ens delectaran amb aromes a brioixeria ben agradables i densitat  al paladar.

Més de vint anys dedicada a la vinya
La Isabel Quer s’hi ha dedicat al camp des dels 18 anys i porta més de 20 revivint el cicle natural d’aquestes plantes. “Aquí vius en contacte diari amb la natura i per això, l’entenem i l’estimem”. La tranquil·litat regna en l’ambient quan tot just despunta el sol. Al desembre, el cep perd les fulles i, el fred indueix la planta en un estat de repòs i activitat latent. Una letargia que s’estendrà fins al mes de febrer.

 

Quan conversem sobre el fet de ser dona en el món agrícola i cooperatiu, ella assegura que el fet de ser dona, “no ha influït en la feina que faig”, diu arronsar-se d’espatlles. “Sóc filla única i sempre ho he fet”, explica amb humilitat però també amb orgull. Tota l’extensió que assoleixen els nostres ulls, són vinyes que la Isabel i el Salvador han de podar les properes setmanes. El cicle de la vinya continua i també el llegat de la seva família, l’amor per la terra i la passió pel vi, el  recull ara el seu fill que també estudia enologia a la universitat.

 

Més de 2.200 famílies dedicades a l’agricultura

La Isabel forma part de les més de 2.200 famílies que elaboren el vi de Castell d’Or.  Els cellers de Castell d’Or, amb una història centenària, aposten per unir els seus esforços i coneixements en els processos de producció, elaboració, envasat i distribució de vins, cava i olis elevant l’estàndard de qualitat dels seus productes fins a obtenir el reconeixement i el prestigi en tot el món de les seves marques. Els productes de Castell d’Or es poden adquirir a les botigues especialitzades així com a través de la botiga on-line www.castelldor.com.

Raïm

Altres notícies

Actualitat

Actualitat

Castell d’Or, presentarà diverses novetats a la Barcelona Wine Week 2023

El grup incia la promoció de la seva marca i productes en fires especialitzades de tot el món durant 2023   Vila-rodona, 18 gener de 2023_Castell d’Or tornarà a ser present a la Barcelona Wine Week que tindrà lloc del 6 al […]

Bloc

Bloc

Quant dura una ampolla de cava sense obrir? Tot el que has de saber

Després de les festes de Nadal, pot succeir que quedin sense obrir algunes ampolles de cava. És llavors quan poden sorgir dues preguntes: Quant temps dura aquest producte en bon estat? i quina és la millor manera de conservar l’ampolla […]

Club d'Or

Descomptes, acumulació de punts en les teves compres, sommelier personal i altres avantatges.

Properament

×ATENCIÓ: Cookies no configurades en l'idioma actual. Revisa la teva configuració al plugin, gràcies!
Benvingut/da
Entra i gaudeix de l'experiència Castell d'Or