Acompanyar una bona sèrie amb un bon vi o un cava deliciós és un fantàstic pla de cap de setmana per aquests dies que ens toca viure

S’apropa el cap de setmana, i si una cosa hem après durant aquest any és que a casa podem gaudir de petits grans plaers que ens reconforten i ens entretenen. I si fem un delibery amb el nostre restaurant preferit i després ens posem ben còmodes per començar una marató de sèries, el pla no pinta gens malament.  Si ho fem amb una refrescant i suau copa de cava o de vi, tenim per davant un pla fantàstic per desconnectar del món.

Gambito de Dama i un Vi Blanc de la varietat xarel·lo

Una de les recents estrenes de la plataforma Netflix que apunta a situar-se com una de les sèries més exitoses de l’any. Aquesta sèrie se situa en un orfenat dels anys 50, una noia exhibeix un talent extraordinari per als escacs. A mesura que la seva fama puja com l’escuma, intenta superar la seva addicció als tranquil·litzants que li donaven quan era petita. Una sèrie que t’enganxarà com per voler veure-la sencera en un únic cap de setmana.

Un personatge exòtic, brillant i profundament turmentat. L’actriu, Anya Taylor-Joy, aconsegueix fusionar totes les dimensions extremes d’aquest personatge capaç guanyar una partida d’escacs en menys de trenta moviments o de caure en el forat profund dels seus fantasmes.

I per aquesta sèrie, us proposem un sopar exòtic com cuina japonesa amb un vi blanc deliciós i aromàtic. Us proposem el Vi Blanc Castell d’Or, de la varietat xarel·lo, floral, molt fresc i equilibrat. Un vi alegre, sedòs i ben estructurat que no us decebrà, igual que la sèrie.

castelldor_xarelo_penedes

Los favoritos de Midas i un Vi Negre Reserva

Una sèrie original de Netflix, creada per Mateo Gil i protagonitzada per Luis Tosar, Marta Belmonte i Willy Toledo, entre altres. La sèrie va ser estrenada el 13 de novembre de 2020 i es basa en el relat curt «The Minions of Mides» de Jack London. Enganxa des del primer moment perquè el protagonista està atrapat en un xantatge tempestuós, Victor Genovés, el president milionari d’un dels principals grups mediàtics del país, rep una nota: el que decideixi pot costar vides de persones a les quals no coneix. Si no cedeix al xantatge cada cinc dies morirà un innocent.

Aquest fet el situa des del primer capítol en una carrera contrarellotge que posa a prova l’ètica i la moralitat del seu protagonista.

La mini sèrie de sis capítols aconsegueix enganxar i destaca la interpretació, intensa i creïble d’alguns dels seus personatges principals com Luis Tosar o Willy Toledo. Per maridar aquesta sèrie, us proposem un fantàstic vi negre reserva de la marca Cossetània. El Cossetània Reserva de Castell d’Or, amb una criança de 12 mesos en botes de roure americà i francès té una gran varietat de matisos. Un vi amb cos de la varietat Cabernet Sauvignon de la D.O Penedès, un tresor autòcton, elegant, amb caràcter i intensitat, amb una presència tànnica ben estructurada perfecte per acompanyar el dilema del protagonista.

CossetaÌnia-RESERVA-2017

Élite i un cava rosat

A priori, aquesta sèrie pot semblar únicament pensada per adolescents però el seu ritme ràpid, diàlegs afilats i trama argumental l’han portat a ser una de les sèries més exitoses de la plataforma digital Netflix que la va estrenar el 5 d’octubre de 2018. De fet és un thriller que posa en joc la intuïció de l’espectador per esbrinar qui és el culpable. Tot comença amb l’enfonsament de l’institut a un barri obrer. El constructor per netejar la seva consciència decideix becar tres alumnes en un institut exclusiu i privat anomenat Las Encinas on van els fills de famílies riques i poderoses. Aquest és el punt de partida d’un thriller protagonitzat per joves que abordaran temes com l’homosexualitat, el càncer, les drogues, el racisme…

I a l’espera de les dues temporades que falten per estrenar, si encara no l’has vist, pots deixar-te emportar per les tres temporades amb un ampli ventall de personatges que carreguen alguns dels estereotips vinculats a la classe social, imatges de luxe, joies, moda i mansions luxoses i festes privades.

I per acompanyar aquesta sèrie us proposem gaudir-la amb un bon cava i en particular rosat! El Cava Castell d’Or Brut Rosat, fresc, brillant, afruitat, i una intensitat singular pròpia de la varietat del trepat. Si us deixeu captivar  pel seu sabor, trobareu fruites vermelles, maduixa i un pas de boca llarg i equilibrat.

castelldor_brut_rosat