Omet al contingut
24 ag. 2023

Les cooperatives del grup Castell d’Or inicien una difícil verema marcada per la sequera

Tap de Suro
24 ag. 2023

Categories

24 ag. 2023

 Destaquen el sobreesforç que implica per als agricultors afrontar les conseqüències d’unes condicions climàtiques extremes

 

Tarragona. 23 d’agost 2023.– La major part de les 16 cooperatives que formen part del grup Castell d’Or han iniciat o iniciaran de manera imminent una de les etapes més importants de l’any: la verema, fase de recollida del fruit que culmina tot el cicle de creixement i dedicació a la planta. Aquesta verema es presenta en un context complex donada la sequera extrema que ha afectat a tot el sector agrícola de Catalunya.

Malgrat  que encara és aviat per a confirmar dades, Castell d’Or també preveu una caiguda en la producció d’entre el 40% i el 50% perjudicant especialment aquelles cooperatives situades en la zona del Penedès però també amb afectacions a l’Alt Camp o la Conca de Barberà, entre d’altres.

La situació climàtica d’estres hídric ha afectat a algunes àrees de producció de manera dràstica i ha suposat l’eliminació d’una  part de la collita per salvar la resta o per facilitar que el cep sobrevisqui. Aquestes mesures in extremis poden comprometre també una part de la producció de l’any que ve donat que la planta necessita estar en un estat òptim per poder afrontar un nou cicle amb normalitat.

En aquest context sense precedents, el CEO de Castell d’Or, Jordi Amell, ha volgut donar visibilitat “al sacrifici que implica pels agricultors afrontar aquesta crisi després de tot un any de dedicació i el seu esperit d’encarar les dificultats”, i ha destacat “la necessitat de posar en valor el sobreesforç que realitzen els agricultors i agricultores davant aquestes dificultats en la cadena d’elaboració del cava” tant des de l’àmbit privat com el públic.  Castell d’Or és un grup format per un total de 16 cooperatives que en diferent grau hauran de lluitar per a poder sobreposar-se a aquesta situació. Des del Grup apunten que recolzaran en tot el possible a les cooperatives per a afrontar aquesta situació.

Així i tot, Castell d’Or espera disposar del raïm amb els estàndards necessaris, nivell de grau alcohòlic, maduresa fenòlica i acidesa adequada per a elaborar tots els productes que disposa en el mercat. També consideren que “veritablement estem davant un repte per part de cooperatives i del sector per a adaptar-nos a les condicions climàtiques i assegurar la viabilitat futura de les explotacions”.
Raïm

Altres notícies

Actualitat

Actualitat

Celebrarem la Cursa de Rac1 amb Cava Castell d’Or

Castell d’Or, col labora, per primera vegada, amb la Cursa de Rac1, un emocionant esdeveniment que fomenta l’esport, la salut i el benestar entre la població. La carrera que comptarà amb un recorregut de 5 quilòmetres pel municipi de […]

Bloc

Bloc

Un risotto de tardor amb un deliciós cava reserva

La paraula “risotto” prové de “riso” que significa arròs en italià. Aquest plat típic del país veí basat en arròs amb una base cremosa s’ha popularitzat arreu del món i ha esdevingut un dels plats més versàtils i quasi […]

Club d'Or

Descomptes exclusius, acumulació de punts en les teves compres i altres avantatges.

×ATENCIÓ: Cookies no configurades en l'idioma actual. Revisa la teva configuració al plugin, gràcies!
Benvingut/da
Entra i gaudeix de l'experiència Castell d'Or