Skip to content
29 oct. 2021

“És molt important pels cooperativistes saber que la seva feina té una projecció que va més enllà de l’elaboració de vi”

Cooperativisme Castell d'Or
Tap de Suro
29 oct. 2021

Categories

29 oct. 2021

Arribem a la fi de l’etapa més important de l’any pels agricultors dedicats al món de la vinya: la verema. Enguany, a diferència de les dificultats afrontades l’any passat, els agricultors han gaudit d’una bona collita, de la qual, de ben segur, naixeran vins i caves amb personalitat, sabor i prestigi.  

De nous reptes i projectes, ens parla el President de la Cooperativa de l’Agrícola de la Conca, Jaume Bosch, que porta tota la vida dedicat al món vitivinícola i, des de fa un any, al capdavant d’un nou repte: el de presidir i representar a tots els cooperativistes de la Cooperativa Agrícola de la Conca. Aquesta entitat nascuda de la fusió entre Cooperativa de Viticultors de Solivella SCCL i l’Agrícola de l’Espluga i Secció de Crèdit SCCL forma part del Grup Castell d’Or i té diversos projectes en marxa.

 

Jaume Bosch- President Cooperativa Conca de BarberàQuina valoració fan des de la Cooperativa de l’Agrícola de la Conca de la Verema d’enguany?

Cada campanya és diferent. Aquesta campanya ha estat positiva pel que fa a producció i qualitat. S’han collit més de 12.300.000 de kg i això suposa un rècord per a la cooperativa i un repte per l’any que ve, tant per la seva gestió com per aconseguir el mateix nivell de qualitat.

Quines són les característiques de la collita d’aquest any pel que fa a la Cooperativa de l’Agrícola de la Conca?

Ha estat un any amb un glucònic baix amb una mitjana de 0,22 g/L i un grau força bo donada la gran quantitat de verema que hem recollit. Estem segurs que aquesta collita donarà lloc a uns vins d’una qualitat excel·lent.

La seva cooperativa recull una varietat molt especial, el Trepat, què destacaria d’aquesta i del que implica el seu cultiu?

És una varietat autòctona de la Conca, les característiques més remarcables són que és una varietat bastant resistent a les malalties, molt agraïda quant a producció i qualitat i permet elaborar un vi base cava rosat d’una qualitat excepcional. De fet, el premi Vinari de la darrera edició ha triat el Cava Castell d’Or Brut Rosat de la varietat trepat com el millor de tota Catalunya.


Com estan els ànims dels agricultors aquest any després de superar uns mesos difícils de la temporada anterior?

Encara no ho han superat. Els preus segueixen baixos i estan esperant que aquesta campanya es belluguin a l’alça. Amb els preus baixos és molt difícil de rendibilitzar una explotació agrària i no permet afrontar les inversions que són necessàries per modernitzar tots els processos. Així que esperem notícies optimistes pels agricultors que en formen part de la nostra cooperativa i, en definitiva, per tots els agricultors del nostre territori.

Quines perspectives té la cooperativa pels mesos vinents?

Inicialment, volem acabar tots els processos relatius a l’elaboració dels nostres vins. A la llarga, però sense posar-nos terminis, volem acabar el nou celler que es va començar a fer l’any 2015 amb motiu de la fusió entre la Cooperativa de Solivella i la Cooperativa de l’Espluga de Francolí. És un dels reptes que tenim en ment.

Què significa per la cooperativa formar part d’un grup com Castell d’Or, què en destacaria?

És molt important pels cooperativistes saber que la seva feina té una projecció que va més enllà de l’elaboració de vi. El fet de tenir capacitat per embotellar el seu producte fa que les perspectives de futur siguin millors. I formar part d’un grup que representa prestigi i la professionalitat  en l’àmbit nacional però també internacional és molt positiu per les cooperatives que en formem part.

Castell d’Or, la unió de 16 cellers

Castell d’Or neix el 2006 de la unió de diversos cellers de diferents zones vitivinícoles del Penedès, la Conca de Barberà, Priorat, Tarragona i Montsant. A més, del Celler d’Agrícola de la Conca, un total de 15 cellers més en formen part del grup, unint esforços i coneixements en els processos de producció, elaboració, envasat i distribució de vins, cava i olis elevant l’estàndard de qualitat dels seus productes fins a obtenir el reconeixement i el prestigi en tot el món de les seves marques.

Raïm

Altres notícies

Actualitat

Actualitat

Castell d’Or presenta nous formats i pàckaging

Es presenten també els estoigs que fusionen la tradició i els orígens amb l’elegància i modernitat de la seva línia   Castell d’Or presenta nous formats i pàckaging pels seus productes. En particular, el seu cava ja està disponible […]

Bloc

Bloc

Quin és el cava ideal per un brunch? T’ho descobrim!

El brunch és un concepte de procedència anglesa format a partir de dues paraules: breakfast (esmorzar) i lunch (dinar). És un àpat que es fa entre les 10:00h i les 16:00h. És un dels imprescindibles de molts països durant el cap de setmana i, […]

Club d'Or

Descomptes, acumulació de punts en les teves compres, sommelier personal i altres avantatges.

Properament

×ATENCIÓ: Cookies no configurades en l'idioma actual. Revisa la teva configuració al plugin, gràcies!
Benvingut/da
Entra i gaudeix de l'experiència Castell d'Or