Aquest dissabte 28 d’agost a la tarda s’han donat a conèixer els vins premiats al 30è concurs de vins de la DO Conca de Barberà en un acte que s’ha celebrat a l’Espluga de Francolí. Enguany, el concurs ha comptat amb 16 etnòlegs que han tastat i qualificat més de 70 vins de la comarca per puntuar-los segons les seves qualitats.  Castell d’Or ha participat en aquest concurs i ha resultat escollit entre els millors vins de la D.O Conca de Barberà.

En particular, a la categoria de Vins Rosats, Castell d’Or ha obtingut la Medalla de Plata per  Castell de la Comanda Trepat 2020 i a la categoria de Vins Negres Joves, ha obtingut la Medalla de Bronze pel seu Puig de Solivella 2020.

Imatge de la D.O Conca de Barberà.

Aquest concurs ha tingut lloc en el marc de la 50a edició de la Festa de la Verema que es va inaugurar de forma oficial en un acte al Jardí dels Francolins el dissabte 28 d’agost a les 18 hores. En aquest esdeveniment, es van lliurar els premis del concurs. Posteriorment, a les 19 h també es va presentar la guia d’enoturisme de la Conca de Barberà, elaborada per Lluís Tolosa i Nico Planell.

Durant aquesta edició de la Festa de la Verema, marcada per les mesures contra la Covid, han tingut lloc diferents propostes culturals com espectacles teatrals, programació musical en directe o activitats com  Vi, glosa i estrelles, que és un espectacle lúdic i divulgatiu en què es van descobrint les connexions entre el món del vi i els astres, a través de la cançó amb text improvisat, la divulgació astronòmica, la poesia, els contes i les cançons. A més, es van tastar 3 vins DO Conca de Barberà. Aquest acte ha tingut lloc al Parc del Garber, situat a Les Masies.