El grup obté dues medalles d’or i una de plata al certamen del vi més important de tota Àsia

Vila-rodona, 28 d’Abril de 2022.- Els caves de Castell d’Or han tornat a brillar al Concurs Internacional SAKURA Japan Women’s Wine Award, el certamen internacional de vi més prestigiós de tota Àsia, format exclusivament per dones de la indústria vitivinícola japonesa. Els resultats d’aquests guardons esdevenen una referència pel país del nipó i la resta d’Àsia. El 2022 es van rebre 4.652 vins de 25 països, el nombre més elevat de totes les edicions, mostrant l’interès creixent a nivell mundial en un concurs on es prioritza la perspectiva femenina.

En concret, Castell d’Or ha estat premiat amb les següents referències de la D.O Cava:

  • Cava Flama d’Or Brut-Medalla d’Or
  • Cava Pupitre Or Brut-Medalla d’Or
  • Cava Pupitre Brut Reserva-Medalla de plata

Cavas amb medalla d'Or Sakura

Els premis “SAKURA” van començar la seva història el 2014 com el primer concurs internacional de vins jutjat exclusivament per dones al Japó. Presidit per Yumi Tanabe, una activa i educadora del vi al país asiàtic, els premis han crescut gradualment i ara han esdevingut la competició vinícola més important d’Àsia amb més de 4.000 propostes vitivinícoles d’arreu del món. Els organitzadors apunten que  han fomentat l’evolució de nous criteris de selecció de vins des de la perspectiva de les dones japoneses i s’espera una major activació de la cultura i el mercat del vi al Japó. Aquests premis, els resultats del qual es publiquen el Dia Internacional de la Dona, també reivindiquen el paper femení en el món del vi.

Entre les professionals que formen part del jurat, hi ha sommeliers, enòlogues, docents, periodistes, directores d’hotels i restaurants i representants d’empreses importadores i empreses distribuïdores. Yumi Tanabe afirma que el 43% dels sommeliers al Japó són dones, titulades per la Japan Sommelier Association, i el 60% dels qualificats com “Wine Experts” també són dones, acabant amb la idea que el món del vi és majoritàriament masculí. Enguany, el concurs ha mantingut estrictes mesures de seguretat i prevenció enfront de la Covid-19.