L’última edició 2021 ha batut el rècord històric amb 10.000 vins de més de 45 països presentats per a ser tastats i avaluats per un panell de 300 experts de tot el món.
El grup Castell d’Or ha estat reconegut amb una medalla d’or al 28° Concours Mondial de Bruxelles amb el seu vi negre Cossetània Reserva 2015, elaborat de la varietat Cabernet Sauvignon. De la DO Penedès. Aquest premi arriba en un any en el qual malgrat el repte que ha implicat l’organització, s’ha assolit un nou rècord de participació. L’última edició 2021, celebrat a Luxemburg del 17 al 27 de juny, ha batut el rècord històric amb 10.000 vins de més de 45 països presentats per a ser tastats i avaluats per un panell de 300 experts de tot el món.
El Concurs confirma la seva posició com al més gran aparador de la diversitat de la viticultura espanyola que aconsegueix a més d’ors i plates, 18 Gran Medalles d’Or, situant Espanya just darrere de França i davant d’Itàlia per la qualitat dels seus vins.
El Director General de Castell d’Or, Jordi Amell, ha volgut agrair aquest premi perquè “és un orgull que un certamen amb aquest prestigi internacional i exigència hagi reconegut un dels vins que elaborem al nostre territori amb una medalla d’or que acredita els nivells de qualitat dels nostres vins i esdevé un altaveu internacional per donar-los a conèixer”, ha explicat.
Cossetània Reserva 2015, personalitat i potència
El Cossetània Reserva 2015, guanyador de la medalla d’or, és un vi amb personalitat, caràcter, potència i finesa. Aquest vi és el símbol dels orígens del vi al Penedès que al S. VI a. C que va ser habitada per una tribu ibera anomenada Cossetans. Aquest vi és un homenatge a mil·lennis de tradició agrícola a la comarca del Penedès. Al nas, es caracteritza per una gran concentració de fruita molt madura en melmelada: prunes negres, mores, figues seques. La complexitat aromàtica es va mostrant successivament apareixent una gran varietat de matisos ben conjugats. Aromes d’espècies variades, destacant el pebre negre, la nou moscada i la vainilla. Tot això, deixant entrellucar unes excel·lents bótes de roure que aporten complexitat al conjunt aromàtic però sense tapar res i sense mostrar-se tal com la mateixa fusta, sinó amb l’efecte d’arrodoniment i conjunció d’aromes i sabors.
Concurs amb estrictes normes sanitàries
Els organitzadors han destacat el repte que ha suposat aquesta edició del Concours Mondial de Bruxelles davant la pandèmia encara vigent i com han treballat per mantenir una organització impecable, “pel bé del sector del vi”. Durant 9 dies, més de 300 professionals de jurats internacionals es van succeir per a tastar els vins inscrits en el concurs. Uns 10.000 vins de 46 països productors van participar enguany en el Concurs Mundial de Brussel·les. Es van concedir medalles a vins de 40 països diferents. França (672) és el país amb major nombre de premis, seguit d’Espanya (507), Itàlia (389) i Portugal (335).
Castell d’Or, la unió de 16 cellers
Castell d’Or neix el 2006 de la unió de diversos cellers de diferents zones vitivinícoles del Penedès, la Conca de Barberà, Priorat, Tarragona i Montsant. Actualment el grup està format per un total de 16 cellers cooperatius, amb una història centenària, que aposten per unir els seus esforços i coneixements en els processos de producció, elaboració, envasat i distribució de vins, cava i olis elevant l’estàndard de qualitat dels seus productes fins a obtenir el reconeixement i el prestigi en tot el món de les seves marques.